PRINT DIGITAL
DTG/DTF

Print on demand sau Productie de serie
CALITATE GARANTATA BROTHER
imprimante de ultima generatie pentru un print de exceptie

Un print ca o operă de artă nu poate fi realizat decât pe un echipament performant, capabil să redea imagini complexe în culori vibrante. Rezultatul este unul de excepție. Folosim în procesul de producție imprimante ultra performante de producție industrială Brother.

pentru ca viitorul este digital
de ce dtg?

Se pot printa designuri complexe, multicolore, cu gradienturi și umbre, fără limită la numărul de culori, de la o bucată la sute;

Printul se realizează direct pe material și are un aspect fin pe textile albe și ușor cauciucat pe textile colorate;

Se realizează pe orice material 100% fibră naturală, ideal materiale din bumbac organic, fără tratamente chimice pentru a obține un print de excepție. Rezultatul obținut depinde de calitatea materialului, compoziția și tratamentul aplicat fibrelor, textura, care poate varia de la un material la altul, de la un producător la altul.

Nu există costuri suplimentare de pregătire ca la alte
metode de personalizare (serigrafia, termotransferul, broderia etc);

Pentru că nu există minim de comandă impus, este folosit cu succes în producția on demand, evitând astfel supraproducția și risipa;

direct to film
DTF

Relativ recent apărută ca metodă de personalizare, printul digital pe film este o metodă revoluționară de personalizare, care înlocuiește cu succes alte metode mai restrictive și oferă multiple avantaje la cantități mici.

DTF-ul este tot un print digital, care nu se printează direct pe material ci pe folii speciale și care apoi se transferă la presă termică pe produs. Este folosit cu succes în locul transferului de serigrafie și foliilor imprimate digital, pentru că nu există minim de comandă.

Protejam natura

Cernelurile folosite în atelierul nostru sunt cerneluri pe bază de apă certificate Oeko-Tex. De asemenea, în procesul de print consumul de apă și energie este considerabil redus în comparație cu alte metode de personalizare. Reziduurile rezultate sunt foarte reduse.

Producție rapidă

Printul DTG nu necesită pregătire complexa în prealabil și astfel întregul proces este unul rapid. Spre deosebire de metodele clasice de personalizare, care presupun timp de pregătire și cantități minime impuse, personal numeros și muncă intensă pentru obținerea unui produs imprimat cu o imagine complexă, printul DTG este un proces simplu. O imprimantă inkjet primește în cateva secunde comanda direct din calculator pentru a imprima o imagine full color direct pe materialul încarcat în imprimantă, proces care durează câteva minute.INTREBARI FRECVENTE

Printul digital direct pe textil se folosește exclusiv pe materiale cu un conținut minim 80% fibră naturală. Cu cât mai calitativ și mai fin materialul, cu atât printul are un aspect mai păcut și o acuratețe a detaliilor mai mare.
Pentru că sunt mulți producători de textile pe piață și fiecare își tratează fibrele cu propria "rețetă", deși folosim aceeași tehnologie de print pentru toate, rezultatul poate fi diferit de la un producător la altul, de la un material la altul.

Se poate personaliza digital o gamă foarte largă de articole vestimentare. Cele mai folosite sunt tricourile clasice și polo, bluzele, hanoracele, hainele pentru copii (tricouri, body-uri, bluze, hanorace) și accesoriile precum sacoșele de pânză.
În principiu, orice material textil din fibră naturală și care se încadrează în dimensiunile noastre maxime de print se poate printa digital. Excepție face aici mătasea, care presupune cu totul alte metode de imprimare mult mai speciale.

DESPRE TRATARE, PRINT SI FEELING

Indiferent de culoarea materialului, produsul se pregătește pentru print prin tratare. Acest tratament este foarte important, pentru că, aplicat materialului, oferă o rezistență mai mare în timp a printului. Prin tratare se crează o peliculă care permite cernelii să facă priză cu materialul, rezultând astfel un print cu rezistență îndelungată și culori vibrante.

Datorita stratului de cerneala alba aplicat pe produs, pe textilele colorate aspectul printului este usor cauciucat si se simte la atingere. Zona printata are un aspect usor rigid, care apare datorita tratarii materialului si care dispare dupa prima spalare.

Pe textilele albe sau pe cele colorate pe care nu este necesara imprimarea cu alb, aspectul este mai fin si materialul mai moale.

Nu se pot obtine coduri Pantone in print digital, insa echipamentele noastre sunt capabile sa redea culori impresionante.

DIMENSIUNEA MAXIMA DE PRINT

Dispunem de diverse mese suport pentru diferite tipuri de produse, de la haine mici pentru bebelusi pana la marimi mari pentru adulti. Fiecare masa suport are limite de dimensiune si pozitionare, insa acestea sunt create special sa satisfaca majoritatea solicitarilor. Dimensiunea maxima de print este 40x55cm.

INGRIJIRE

Printul digital este o metoda de personalizare sensibila si produsele printate astfel au nevoie de ingrijire speciala.

Se spala NUMAI LA TEMPERATURI PANA IN 30 GRADE, materialul intors pe dos, centrifugare medie;

NU FOLOSITI: inalbitori, detergenti agresivi sau pentru pete, mult anticalcar, evitati folosirea in exces a balsamului de rufe;

Nu incarcati foarte mult cuva masinii de spalat pentru ca riscati indoirea si presarea excesiva a materialului, generand cute intense si deteriorarea printului pe acele zone;

Nu se usuca la uscator si nici nu se spala chimic.

Calcati materialul pe dos in zonele printate, evitand calcatul cu aburi in zona printului;

Nu personalizăm interiorul tricoului cu etichete printate DTG. Pentru aceasta, recomandăm transfer de serigrafie, DTF sau termotransfer.

Nu personalizăm materiale foarte pufoase, mătase lucioasă, anumite materiale cu lână, materiale cu pliuri groase sau materiale creponate, materiale naturale combinate cu polyester de proastă calitate sau în proporții predominant sintetice, produse din polypropilena;

Nu personalizăm digital geci, veste, fulare, căciuli, șosete, lenjerie intimă, teneși, șepci;

Nu putem face all-over print. Există echipamente speciale, care printează din rolă pe material natural și care ulterior se croiește rezultand produsul dorit. Tehnic nu se poate imprima all over un produs gata confecționat.

DTF-ul sau Direct To Film, este o metodă de imprimare digitală, similară transferului de serigrafie, numai că realizat digital cu print pe imprimante speciale de DTF sau imprimante digitale de DTG.
DTF-ul este o alternativă rapidă pentru anumite printuri DTG, pentru transferul de serigrafie care impune cantități minime și chiar pentru foliile imprimate digital.

Este folosit cu succes la printuri de mici dimensiuni și în locul transferului de serigrafie.

Se pot imprima designuri complexe, care pe alte metode de personalizare impun limite de culori și formă, etichete interioare de produs sau unde poziționarea este complexă.

DTF-ul este o metodă versatilă de personalizare, putând fi aplicat pe multe tipuri de material și pe poziții imposibil de printat digital direct.

La fel ca transferul de serigrafie, DTF-ul ține foarte mult de priza pe care o face printul cu materialul. Pentru că nu este un print DTG clasic direct pe material, la mijloc se află un element nou care asigură transferul cernelurilor pe produs: un strat de adeziv special, care se aplică sub print. Din acest motiv, aplicarea acestor transferuri nu se poate face pe orice material și trebuie testată în prealabil rezistența pe produsul respectiv.
Folosind cerneluri și adeziv de calitate și aplicat corect, DTF-ul este o metodă rezistentă în timp, cu o intensitate impresionantă a culorilor.

Se pot imprima orice fel de imagini, indiferent de complexitate, pe dimensiuni de la cele mai mici până la printuri cu suprafețe mari.

Textilele personalizate prin DTF se îngrijesc similar cu produsele printate DTG: spălare la mașină întors pe dos, maximum 40 grade, centrifugare medie, călcare numai pe dos în zona printului, fără spalare uscata, fără uscare la uscător sau curațătorie chimică, fără exces de balsam sau anticalcar, fără supraîncărcare în cuva mașinii de spălat.

CERE O OFERTA

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.