TERMOTRANSFER

folii de efect
Folii cutterabile sau imprimate digital
TERMOTRANSFER

Transferul termic este una dintre cele mai rezistente metode de personalizare, mai ales dacă foliile folosite sunt de calitate. Aplicarea corectă și un colant de calitate va asigura o rezistență foarte mare în timp la purtări și spălări multiple.

Foliile pentru transfer termic sunt tăiate la un cutter-plotter de inalta precizie, exclusiv după o grafică vectorială, apoi transferate pe produs la o anumită temperatură folosind o presa incalzita. De aici si denumirea de termotransfer.

Foliile sunt disponibile într-o mare varietate de culori și texturi de efect (mate, lucioase, transparente, glitter, reflectorizate, catifea, 3D, culori fluorescente, fotoluminiscente, cu sclipici și altele), precum și imprimabile digital pe diverse texturi.

ce poti face pe termotransfer

Acest procedeu este ideal pentru personalizarea cu grafici simple, fără foarte multe detalii, pe aproape orice tip de material și pe o gamă diversificată de produse. Poți personaliza orice material textil, de la bumbac la sintetic 100%, genți, șepci, geci, echipamente de lucru sau sportive, umbrele, diverse obiecte promoționale și multe altele, pentru fiecare proiect existând folii speciale în funcție de materialul din care este confecționat produsul.

Foliile sunt disponibile într-o mare varietate de culori și texturi de efect (mate, lucioase, transparente, glitter, reflectorizate, catifea, 3D, culori fluorescente, fotoluminiscente, cu sclipici și altele), precum și imprimabile digital pe diverse texturi. Se pot realiza compozitii grafice de mare efect cu putina inspiratie.

FAQs

Termotransferul este un procedeu de personalizare la cald prin presare cu ajutorul caruia se aplică pe diverse materiale folii speciale.

Aceste folii sunt disponibile pe piață pe diverse branduri și calități. In atelierul nostru folosim numai folii de calitate, care aplicate corect sunt mult mai rezistente decât orice altă metodă de personalizare. Folia este subțire, dar are un aspect cauciucat și se poate aplica aproape pe orice tip de material și în zone unde este imposibil de folosit o altă metodă.

Materialul este disponibil la rola, pe culori standard, pe diverse texturi (mate, lucioase, metalice, catifelate, transparente, cu glitter, reflectorizante, fosforescente, fluorescente etc).

Foliile pentru termotransfer sunt de efect și pot modifica considerabil aspectul unui produs. Combinația dintre diverse culori și texturi poate crea produse de mare efect. Totul ține de imaginație.

Termotransferul are insa si cateva limite tehnice: nu se pot realiza imagini complexe multicolore, ci doar elemente vectoriale cu un grad maxim de complexitate. Fiecare culoare din grafica reprezinta o folie ce trebuie cutterata, decolantata manual si aplicata pe produs. Din acest motiv aplicarea a mai mult de 3 folii pe un singur produs este maximul recomandat, atat pentru ca fiecare folie se expune de fiecare data la caldura si poate afecta rezistenta printului, cat si din punct de vedere financiar, pentru ca devine costisitor.

Costul unei astfel de imprimări nu este standard. Se calculează la mp de material consumat + complexitatea graficii + manoperă, toate influiențate de tipul de material folosit.

Da si nu. Da, pentru ca din punct de vedere tehnic se poate. Nu, pentru ca gradul de manopera si timpul necesar realizarii unui singur produs, implica o serie de costuri, mult mai ridicate decat printul digital.

Foliile vin in rola de latimi standard si nu se calculeaza doar suprafata pe care o folosim in realizarea unui singur produs, ci si pierderile de material datorate machetarii ineficiente. Incadrarea se optimizeaza cand sunt mai multe produse o data pentru ca se pot aseza in asa fel incat pierderea sa fie minina. Pe cand la o singura incadrare, sansele sunt foarte mari sa existe pierderi, care se iau in calcul la pretul final al produsului.

Chiar si asa, exista situatii unde aceasta metoda este totusi folosita cu succes si in sistem POD. Pentru a afla daca se potriveste sau nu proiectului tau, completeaza formularul si transmite grafica ta unui consultant DvilsPrint.

Foliile se folosesc cu mare succes in multe domenii de activitate pentru personalizarea produselor. Majoritatea echipamentelor sportive, echipamente de lucru, accesorii ca rucsaci, genti, sacose sau geci, veste, sepci se personalizeaza prin termotransfer. Aceste produse sunt spalate intens. Drept urmare, daca nu ar avea garantata o rezistenta nu s-ar mai folosi pe scara larga la personalizarea acestor produse si nu numai.

Foliile sunt speciale pentru fiecare tip de material: bumbac sau sintetic, pe materiale din fas sau polyester (umbrele, geci, veste, ghiozdane, borsete etc). Aplicate corect au o rezistenta foarte buna in timp, unele chiar si la spatari cu temperaturi mari.

cere oferta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.